Kenapa Anda Perlu Terjun ke Bisnes Telco?

Di bawah adalah jumlah pengguna & revenue bagai suku tahun pertama 2015. Lihat, baca dan hadamkan bertapa besarnya potensi perniagaan ini. Setuju ataupun tidak, tidak dapat disangkal lagi telefon pintar adalah merupakan keperluaan yang penting pada masa kini.

Jumlah Pengguna

1. Maxis - 13.26 juta / Market Share 29.9%
2. Celcom - 12.28 juta / Market Share 27.6%
3. DiGi - 11.69 juta / Market Share 26.3%
4. Lain-lain - 7.19 juta / Market Share 16.2%

Jumlah Pengguna = 44.42 Juta

Revenue Trend

1. Maxis - 2.07 billion
2. Celcom - 1.73 billion
3. DiGi - 1.5 billion

Pengguna Prepaid

1. Maxis - 9.98 juta
2. Celcom - 9.54 juta
3. DiGi - 9.93 juta

Pengguna Postpaid

1. Maxis - 3.28 juta
2. Celcom - 2.74 juta
3. DiGi - 1.76 juta

* Tidak termasuk U Mobile

Sumber : Telco Presentation / MCMC's Q1 Pocket Books

 

Nota penjelasan :

Kadar penembusan telefon selular dikira sebagai jumlah langganan dan dibahagi jumlah penduduk dan didarab dengan 100. Penembusan yang melebihi 100% boleh berpunca dari pelanggan yang melanggan melebihi daripada satu langganan. Termasuk 3G.

 

Tahukah anda : 

Penggunaan Telefon Bimbit di Malaysia meningkat sepanjang tahun. Pada tahun 2014 sahaja, jumlah langganan prabayar telah meningkat dari 35,311,000 kepada 36,780,000 dan langganan pascabayar dari 7,645,000 pada tahun 2013 meningkat kepada 8,149,000 pada tahun 2014.

 

 

11 Sebab Kenapa Anda Perlu Menjadi Pengedar ONEXOX.

  • Bisnes telekomunikasi adalah bisnes yang kalis ekonomi – Telefon adalah satu benda keperluan penting dalam hidup kita pada masa kini! Walaupun kos hidup kian meningkat,pengguna tetap akan topup telefon mereka!
  • Bisnes sen-sen tapi untung besar! – Ya! Mungkin anda lihat bisnes telekomunikasi ni untung sen-sen saja, tapi hakikatnya anda boleh lihat sendiri. Bisnes sen-sen ni lah yang untung besar!
  • Jana pendapatan pasif setiap kali pelanggan topup! – Ya! anda akan dibayar setiap kali pelanggan onexox anda topup! Tidak kira pelanggan tersebut topup tempat anda atau tempat-tempat lain, yang penting dia beli simkad onexox tersebut dari anda, anda akan mendapat keuntungan pasif sentiasa.
  • Bisnes telco yang sebenar! Bukan sebuah program semata-mata. – Anda boleh lihat, OneXOX adalah bisnes telco yang sebenar. Buktinya harga simkad yang dijual adalah sama seperti di luar sana,hanya RM10 sahaja! Kita bukan 'head hunting program' yang memberikan insentif pada penajaan dari kutipan yuran keahlian tinggi dan sebagainya.
  • Patuhi Syariah – Syarikat telekomunikasi yang patuhi syariah. Disenaraikan dalam Sekuriti Patuh Syariah oleh Majlis Penasihat Syariah Malaysia.
  • Ketulusan syarikat OneXOX membayar Insentif – OneXOX adalah merupakan sebuah syarikat yang tulus dan boleh dipercayai. Segala insentif pengedar dan juga UGU biasanya akan dibayar pada 15hb – 16hb tanpa sebarang masalah ataupun sekatan. CEO Onexox juga iaitu Arie Sham, sentiasa dekat dengan pelanggan-pelanggannya. Buktinya anda boleh lihat sendiri, kadang kala CEO sendiri akan memberi maklum balas di group facebook "Soal Jawab ONEXOX".
  • Potensi pasaran masih luas dan tersedia – Anda dapat lihat fakta statistik pengguna telefon di Malaysia.Pasaran sangat luas! Bukan sahaja pengguna baru tetapi juga pengguna yang lama anda boleh menjemput mereka menggunakan Onexox!
  • Potensi “repeat sales” yang tinggi & kesetiaan pelanggan – Dengan kadar yang ditetapkan adalah menarik,kesetiaan pelanggan lebih terjamin untuk terus menggunakan ONEXOX!
  • Tidak perlu premis. – Tidak semestinya anda harus mempunyai premis untuk menjadi seorang pengedar ONEXO, tawaran pengedar ONEXOX ini dibuka kepada individu dan juga syarikat yang berminat!
  • Modal rendah! – Untuk melayakkan anda menjadi seorang pengedar onexox yang sah, modalnya adalah sangat rendah berbanding telco-telco gergasi di luar sana! Ianya adalah serendah RM278 sahaja! Rebut peluang ini sebelum ianya kemungkinan dinaikkan pada masa akan datang!
  • Pendapatan tambahan melalui PayHere – Lebih menarik! untuk mereka yang ingin menambah pendapatan tambahan,setiap pengedar onexox yang berdaftar boleh memohon kemudahan PayHere dengan yuran berpatutan yang dikenakan.Dengan menggunakan kemudahan ini,pelanggan-pelanggan anda boleh membuat pembayaran bil-bil ataupun topup telco-telco lain melalui anda!

 

Baiklah, rasanya anda sudah tentu tidak sabar untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pengedar ONEXOX ini. Sebelum anda melihat potensi-potensi keuntungan dalam ONEXOX,adalah lebih baik anda kenali dulu peringkat-peringkat yang ada dalam ONEXOX ini.Ini bagi memudahkan anda mengetahui kedudukan anda sekarang.

* Sub Dealer (SD) boleh automatik menjadi Dealer apabila: Telah mendaftarkan sekurang-kurangnya 25 user aktif beserta minima topup rm5. Secara automatik akan naik menjadi Dealer dan layak menerima bonus; Tier 3 (sebanyak 2%) dan Tier 4 (sebanyak 1%) sekiranya ada.

* Manakala bagi Dealer (D) pula, sekiranya terdapat 50 pendaftaran pelanggan baru dengan topup minimum RM5 pada bulan tersebut secara kumpulan, pihak syarikat memberikan insentif 2 tier lagi kepada Dealer tersebut iaitu Tier 5 (sebanyak 1%) dan Tier 6 (sebanyak 1%).

Apa yang menarik dalam ONEXOX, anda tidak boleh memanipulasi sistem marketing yang telah ditetapkan. Anda TIDAK BOLEH MEMBELI PANGKAT di sini. Untuk sampai ke peringkat Area Distributor misalnya, anda harus berusaha dan memiliki 25 Dealer aktif di level 1.

Mari kita lihat pula potensi-potensi keuntungan pengedar-pengedar ONEXOX :

1) Insentif Topup 10% – Tier 1 dan seterusnya mengikut kelayakan

Setiap kali pelanggan yang anda daftarkan membuat pembelian topup, anda akan mendapat insentif sebanyak 10% dari pihak syarikat tidak kira pelanggan anda tersebut topup dari anda ataupun pengedar-pengedar sah yang lain ataupun premis yang dilantik (epay, 7eleven, shell, dll.).

2) Untung Runcit Simkad 22%

Sebagai pengedar ONEXOX yang sah,anda menjual simkad ONEXOX berharga RM10 kepada pelanggan. Harga simkad ini sama seperti harga “standard” yang diluar oleh telco-telco di luar sana. Dan kelebihan anda sebagai pengedar ONEXOX, anda akan mendapat harga runcit iaitu RM7.80

3) Keuntungan E-Recharge 2% hingga 5%

Kelebihan seorang pengedar ONEXOX juga,anda boleh topup pengguna-pengguna ONEXOX.Keuntungannya adalah antara 2% hingga 5%.Pengiraan kadar peratus ini dikira melalui belian eRecharge yang anda beli melalui HQ ataupun dari AD/MD.

Cara menerima eRecharge ONEXOX :

  • Transfer melalui pengedar-pengedar yang lain.
  • Beli melalui HQ ataupun AD/MD.

Berikut adalah cara pengiraan peratus keuntungan eRecharge :

Tambahan 2% – Setiap pembelian eRecharge RM100 – RM199.
Tambahan 4% – Setiap pembelian eRecharge RM200 – RM399.
Tambahan 5% – Setiap pembelian eRecharge RM400 ke atas.

 


TERBAIK!!
Saya tak sabar lagi nak menjadi Pengedar ONEXOX.
Apa yang harus saya buat?

Nampaknya anda betul-betul dah tak sabar untuk menjadi sebahagian dari rakan niaga kami. Baiklah tanpa membuang masa anda lagi, saya akan berikan cara bagaimana anda menjadi seorang pengedar ONEXOX dibawah kumpulan ONEXOXians.

Berikut adalah syarat-syarat yang anda perlu ketahui sebelum anda LAYAK menjadi seorang pengedar sah ONEXOX di bawah rangkaian group ONEXOXians:

  • Belum pernah menjadi pengedar ONEXOX sebelum ini. Pendaftaran pengedar kali kedua adalah tidak dibenarkan dan juga bagi menghormati dealer yang melantik anda sebelum ini.
  • Anda adalah seorang pengguna simkad ONEXOX di dalam rangkaian ONEXOXians. Jika anda telah menjadi pengguna ONEXOX tapi didaftarkan dengan oleh Dealer lain dari kumpulan lain sebelum ini beerti anda telah terikat sebagai Tier 1 Dealer tersebut. Jadi secara automatik anda tidak boleh menjadi Dealer dalam rangkaian kami melaluinkan anda mendaftarkan nombor baru bersama kumpulan ONEXOXians.
  • Memahami segala isi perjanjian kontrak yang terdapat pada borang kontrak sub-dealer 

Dapatkan Simkad ONEXOX dan Menjadi salah seorang ONEXOXians

Biasa menghadapi masalah ini?

service 1

Tempoh Sah Kredit Luput

Kredit masih banyak, tapi tak boleh buat panggilan. Terpaksa topup untuk hidupkan line

service 2

Call Sekejap Di Caj Mahal

Panggilan tak sampai 2 saat masuk voicemail pun tetap di caj untuk kadar harga 1 minit.

service 3

Internet Slow!

Signal H+, tapi nak hantar gambar pun tak lepas!

Jangan Jadi Mangsa Prepaid

Kisah Abah dan Prepaid

 

Kelebihan ONEXOX?

Ini kami senaraikan 9 kelebihan utama yang membuatkan anda tidak boleh mengatakan tidak untuk bertukar ke ONEXOX hari ini.

service 1

Murah

Hanya dengan RM10 anda telah mampu meraih penjimatan berganda.

service 2

Flexi Akaun 2 dalam 1

Dengan Akaun Dedikasi dan Akaun Utama anda boleh merancang dan memaksimumkan penjimatan.

service 3

Short Call (Voicemail)

Caj panggilan terendah dipasaran. Hanya 5sen ke semua rangkaian untuk panggilan bawah 10 saat.

service 4

1800 SMS PERCUMA

150 SMS Percuma sebulan (1800/setahun) ke sama rangkaian dan boleh dianjak kehadapan.

service 5

Kadar Istimewa FnF

Anda boleh menyenaraikan 10 nombor FnF dari Semua Rangkaian termasuk Fix Line untuk kadar caj istimewa!!

service 6

Tempoh Sah Kredit 28 Bulan

Kekalkan nombor anda dan nikmati tempoh sah kredit 2 tahun 4 bulan secara automatik.

service 7

Insentif User-Get-User

Syarikat memperuntukkan sehingga 6% dari penggunaan rakan yang anda perkenalkan kepada peserta UGU.

service 8

Full Internet Speed

Internet full speed sepanjang langganan dan tiada caj PPU yang mencuri kredit anda apabila kuota bandwidth tamat.

service 9

Peluang Kerjaya

Laluan sebagai Pengedar Rasmi dan berpotensi menjana income pasif sehingga 21% dari penjualan kasar syarikat.

Latar Belakang Syarikat

One XOX Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat Bumiputera dan anak syarikat kepada XOX Berhad yang telah beroperasi sebagai Pengendali Rangkaian Mudah Alih Maya (MVNO) sejak tahun 2005. One XOX Sdn Bhd yang telah ditubuhkan pada 2014, secara eksklusifnya membawa jenama ONEXOX bagi memasarkan produk XOX dengan pelan perkhidmatan mudah alih yang unik dan tersendiri.

One XOX percaya akan model perniagaan yang cekap, telus dan sedaya upaya mematuhi tuntutan syariah untuk mempastikan kadar perkhidmatan adalah sangat berpatutan, tiada iklan-iklan yang mengelirukan serta tiada unsur-unsur caj tersembunyi dapat menarik minat dikalangan pelanggan-pelanggan perkhidmatan mudah alih yang sentiasa mencari alternatif penjimatan.

Disamping penawaran perkhidmatan yang sangat kompetitif, One XOX yang tidak mengamalkan pengiklanan secara terbuka telah membuka peluang perniagaan telekomunikasi 'sebenar' mampu milik kepada semua individu yang berminat dengan menawarkan insentif lumayan dan berpanjangan berkonsepkan perkongsian keuntungan syarikat.

 

team 1

Peluang Kerjaya

Join Us

One XOX mengalu-alukan semua pelanggan yang dahagakan penjimatan serta usahawan-usahawan yang sedang giat mencari peluang perniagaan untuk mencuba perkhidmatan telus tanpa caj tersembunyi dan memanfaatkan platform perniagaan yang ditawarkan.

team 1

Visi

Visi

Menjadi perintis yang berjaya ke tahap global di dalam industri telekomunikasi dengan strategi pemasaran unik yang menawarkan perkongsian keuntungan syarikat kepada pengedar.

team 1

Misi

Misi

Menyediakan perkhidmatan berkualiti pada kadar yang sangat berpatutan serta sedaya upaya mematuhi tuntutan syariat di dalam perniagaan.

Apa kelebihan ONEXOX?

Sila tonton persembahan video dibawah untuk menerangkan dengan serba ringkas kenapa ONEXOX dikatakan sebagai pilihan paling bijak sebagai prabayar yang paling menjimatkan.

Masih belum mempunyai simkad ONEXOX? Dapatkannya dengan kami sekarang

Beli Simkad ONEXOX

Apa Kata Pelanggan Kami?

"Saya user C****M selama lebih 12 tahun. saya bersabar dengan kehilangan kredit berpuluh ringgit sebulan semata² kerana bergantung kepada coveragenya yang luas, kerana saya tinggal dipendalaman. Tapi sekarang tidak lagi. Onexox menyediakan rangkaian luas yang sama, kadar panggilan murah. dan paling penting, tiada lagi kehilangan kredit."

client 1 En. Adeysham Chini, Pahang

"Macam tak luak jer kredit bila guna dah sebulan ni... yg best kat tgh kuala sungai merbok memancing ada H+ dan jadi hotspot untuk anak yang pakai telco terkenal... hahahaha... kalau yg lama kena byr tiap2 bulan walau tak pakai.. rasanya yg ini dua tahun tak habis credit kalau macam ni.. yg penting longlasting airtime sampai 2018 Insya Allah... Kawan2 jom try.. sangat menjimatkan...!!"

client 2 Datin Hjh. Hasimah Azit Nilai, N. Sembilan

"Bagi saya sungguh berbaloi pakai simcard ini. Boleh kekal no lama, tempoh kredit pun dapat 28 bulan, panggilan pun murah, sms tiap-tiap bulan dapat free 150 selama 1 tahun plak tu, Ermm rugi saya tak guna simcard ini dari awal"

client 3 En. Zulkifli Mohamad Besut, Terengganu

"Saya telah memilih Onexox setelah diperkenalkan oleh rakan rakan.Saya telah menggunakan Onexox dalam masa 2 bulan dan saya telah menikmati keistemewaan nya dari segi kos yang sebelum ini saya guna C****M postpaid dan monthly charge dalam rm 120 setiap bulan , jadi sekarang setelah saya guna ONEXOX saya cuma top up rm60 sebulan..makna nya dah jimat rm 60 setiap bulan."

client 3 En. Hendry Anak Baling Nusajaya, Johor

"Saya mula guna ONEXOX sebab member kata rate-nya murah dan boleh jimat. Bila dah merasainya sendiri, saya akui penjimatannya dan mula introduce beberapa ahli keluarga saya untuk guna. Tak sangka insentif UGU 6% kerana introduce pelanggan baru akhirnya membuatkan line PREPAID saya jadi FREEPAID. Terus decide jadi Dealer! Skang EXPENSES dah tukar jadi INCOME!!"

client 3 En. Adi Nor Jaffar Nilai, N. Sembilan

"Saya mencari2 alternatif untuk berhubung dengan keluarga dan kenalan rapat dengan kadar istimewa yg lebih murah, tiada pilihan melainkan mengajak mereka bertukar ke talian yg sama, tetapi tidak di onexox kerana kadar istimewa sebanyak 10 nombor ke semua rangkaian boleh disenaraikan dan ini sangat2 menjimatkan kerana caj yg begitu murah!"

client 1 En. Muhammad Shafiq Alor Gajah, Melaka

 

Ingin melihat testimoni-testimoni ONEXOXIANS yang lain?

Lain-lain testimoni

Rebut Peluang Penjimatan!

Miliki Simkad Prabayar ONEXOX yang menjanjikan penjimatan sebenar kepada pengguna. Bukan itu sahaja! Dengan hanya berkongsi peluang penjimatan ini dengan rakan-rakan dan sanak-saudara yang lain supaya mereka bertukar kepada pelan prabayar ONEXOX, anda berpeluang menikmati pendapatan pasif sebanyak 6% dari penggunaan pelanggan yang anda perkenalkan. Pihak syarikat memberikan insentif User-Get-User ini kepada semua pelanggan ONEXOX tanpa limit dan syarat! Tidak perlu maintain belian bulanan untuk melayakkan anda menikmati insentif tersebut.

Syaratnya: Anda perlulah menjadi pengguna talian ONEXOX terlebih dahulu. Dapatkan simkad ONEXOX dibawah! Pilih Nombor Baru (SP) atau Kekalkan Nombor Anda sekarang (MNP)

SP - Pilih Nombor Baru

MNP - Kekal Nombor Lama

 

Jika anda TELAH mempunyai Simkad Prabayar ONEXOX atau anda merupakan seorang Pengedar Sah ONEXOX yang inginkan;

• Website Referral untuk UGU
• Website Referral untuk SD/Dealer

Anda boleh mendaftar dengan menekan butang ‘merah’ dibawah ini.

Daftar Website Referral

Mana Nak Dapatkan Topup?

Disclaimer: This refferal website is belongs to ONEXOXians Group. It is not an official website of the ONEXOX company. Transmission or reproduction of protected items beyond that allowed by fair use as defined in the copyright laws requires the written permission of the copyright owners.

Hubungi Kami

Sebarang kemushkilan boleh di ajukan kepada Introducer atau Direct SD/Dealer anda. Walau bagaimanapun kami sangat menghargai sekiranya anda dapat baca terlebih dahulu soalan-soalan yang telah kami jawab sebelum ini diruangan Soalan Lazim (FAQ)
Terima kasih

Dibawakan kepada anda oleh:

Introducer Anda

Introducer / Penaja merupakan individu yang memperkenalkan anda dengan ONEXOX melalui program User-Get-User. Program UGU ini terbuka kepada semua pelanggan ONEXOX.

Nama: Admin ONEXOXians
 

admin@onexoxians.net
No HP: 0122231004

WhatsApp: +60105226262
Telegram: 0105226262
Lawat FB Admin ONEXOXians

Direct SD/Dealer

Direct SD/Dealer merupakan Pengedar Sah ONEXOX yang dipilih dari rangkaian Admin ONEXOXians, untuk menguruskan pembayaran dan pendaftaran anda serta menghantar simkad kepada anda.

Nama: Admin ONEXOXians
Dealer ID: DYSD799

admin@onexoxians.net
No HP: 0122231004

WhatsApp: +60105226262
Telegram: 0105226262
Lawat FB Admin ONEXOXians